Hemma efter två veckor i K-krona

Nu kommer en uppdatering vad som egentligen har hänt med mig under de 4 veckor jag har varit nere i Karlskrona.


Redan andra dagen fick vi komma in i matchen då vi hämtade vapnet och började träna exercis. Andra dagen hade vi hel radda med genomgång av diverse saker.


Efter de två första dagarna har det rullat på med saker att göra hela dagarna så när vi för första gången fick ledigt på kvällen visste vi inte vad vi skulle göra men det löste jag med att få massage från två stycken:)


I början har det varit mycket vapen och när vi äntligen fick komma ut på skjutbanan så hade vi en kanon dag med sol i ryggen hur gött som helst. Halva gruppen (1:a tropp) hade Skjutning med sergeanten och löjtnanten medan den andra halvan (2:a tropp) hade  skyddsvaktsutbildning med 1:a sergeanten. Första gången vi sköt gick det iväg 31 skott drygt 1 magasin.


Den 1 februari var det en händelserik dag vi fick på morgonen gå ut till Lindholmen och ha sjölivräddningsteori lektion för att sedan efter lunchen sätta detta i praktik. Vilket var väldigt roligt det första som vi fick göra var att ta på oss en röd overall och flytväst med detta skulle vi upp på 5:an och hoppa i vattnet. Jättekul! Jag hoppade som tredje person så jag hann inte bli så rädd/nervös inför hoppet utan bara gjorde detJ efter det skulle vi göra lite olika saker man skall kunna göra för att klara sig så bra som möjligt om man måste överge fartyget. T ex vända livflotte, simma till varandra och sätta ihop sig samt klättra i änternät eller vad det heter.


Efter denna dag med sjölivräddning har vi vart på Lindholmen varje dag i två veckor och haft brand övningar.
Hämtat dockor i mörka skrymslen och dragit vattendunkar genom 45x50 cm stort hål med tuber. Läskigt men grymt kul. När vi skulle dra genom dunkarna genom hålet råkade jag fastna mellan dunkarna och taket så det var bara att krångla sig ur situationen.. 


När brandövningarna var klara började vi med LCABCDE eller sjukvård som man kan kalla det. Först mycket teori sedan mycket praktik vilket var mycket roligt. Bära bår, göra HLR, CAT, Tryckförband och mycket mer.


Har vart ute i fält en helg då var det skjutning och skyddsvaktsutbildning. På lördag kvällen gick vi en tipspromenad som avslutades med korvgrillning värt att nämna är att under denna kväll umgicks vi med 1: a pluton, mysig att lära känna dem också. Under nätterna satt vi eldpost och kontrollerade området. På söndagen sa våra befäl att vi skulle gå till en plats där bussarna skulle vänta men när vi kommer dit står inga bussar där utan de är ”försenade” så vi börjar gå allt eftersom vi går inser vi att vi kommer gå hela vägen tillbaka. När vi kom innanför grindarna var man glad att ha kommit hem. Den kvällen var jag mycket trött och orkade ingenting, mycket flum blev det också pga tröttheten.


Det här har hänt mig under 4 veckor. Om ni tycker det är rörigt så kan jag medge att det är rörigt så mycket har hänt och det känns som jag har gjort lumpen i 4 månader och inte 4 veckor. Jag har hunnit med att göra hur mycket som helst.


Jag trivs jättebra med mitt nya liv i K-krona och gillar alla i min pluton även om en del har saker man stör sig på. Men de stör sig säker på mig ocksåJ så det går jämnt upp. Som människa har jag också växt jag gör saker nu som jag inte har vågat göra innan. Mycket tack till att jag trivs med mina kamrater och mina befäl.

Självklart saknar jag er här hemma!!!

 

Pussel och kräm

RSS 2.0