En härlig helg!

Efter en ganska "kraft-tagande" vecka så har jag haft en härlig helg med promenader med Maria, städning av sovrummet, middag med 5 väldigt trevliga människor, utgång, Gudstjänst, lite mer städ och ex antal avsnitt av olika serier.

Gudstjänsten var väldigt trevlig/tankfull/andlig idag! Jag blir utmanad och både denna veckan och förra har haft bibelord som jag väl känner till men jag har verkligen behövt höra dem nu igen och de är inte lätt att höra dem för de är utmanande. Just nu kommer jag inte ihåg vilket bibelord som var förra söndagen men det handlade om att stå för sin tro. Något som jag idag inte har samma problem med som för något år sedan. Men ibland är det inte det enklaste för vissa ber om svar på en gång och det är inte säkert att jag har svar på allt då jag växer i min tro. Men jag svarar så gott jag kan och vem kan vara emot mig och mina kristna vänner när jag har Gud på min sida.

Denna söndagen var det tex tfrån Bergspredikan. Ni är världens salt.. Ni är världens ljus.. Ett ljus gömmer man inte de lyser så alla kan se det. Så är tron den lyser igenom. Jag har Jesus i mitt liv vilket betyder att han lyser igenom. Bara jag ger honom mitt liv! Låter hans vilja ske i mitt liv. Det är där det blir en utmaning. Att låta Guds vilja ske och inte min.. Jag måste låta Gud styra mitt liv vilket är svårt. Jag vill mycket men frågan är om det är vad Gud vill...

Jag gillar utmaningar och även dessa utmaningar. Stå för vad jag tror på och låta Guds vilja ske i mitt liv.

Fick några frågor igår när jag var ute och dansade. Vad har personer för avsikt att gå till krogen och älskar Gud dessa människor? På den första svarade jag att jag inte vet vad för motiv folk har för att gå ut på krogen men jag går ut med vänner och dansar och jag behöver inte ha alkohol i kroppen för att ha kul med mina vänner, jag behöver inte vara otrevlig osv. På frågan om Gud älskar dem så sa jag att det är klart att han gör det! Gud älskar varenda människa, men det är vi som måste öppna våra hjärtan för att känna av hans kärlek. Vi måste låta oss tro. Jag tror inte att personen i fråga kommer ihåg vad han frågade och jag tror inte att han hörde vad jag svarade men om han gjorde det så hoppas jag att Gud använde mig för att säga just detta till honom.

Pratade med en kvinna efter mötet också och hon var väldigt trevlig. Gud vill få in mig i Pingstkyrkan här eller..  ;-)

God natt mina vänner och de som jag känner. En ny vecka framför oss med nya möjligheter!

GVD
RSS 2.0