Hemma efter 2 veckor på Marinbasen i Karlskrona

Nu kommer en uppdatering om vad som har hänt med mig under 2 veckor i Karlskrona. Jag börjar från början.

Måndagen den 18 januari. Går upp tidigt för att åka in till stan så jag kommer med tåget som skulle gå 9.07 innan det blev det lite frukost med mamma. Vid stationen möter jag Caroline och Gabriella. På vägen ner pratar vi om vad som kommer hända med oss och lite annat. när vi har kommit fram till K-krona så ser vi en hel massa människor som ser lite smått förvirrade ut och vi tror att de skall nog till samma ställe som oss. Efter ett tag kommer en buss, ur bussen kommer en grönklädd person. Han säger att det kommer att komma en buss om 5 minuter också så vi väljer att stanna kvar och vänta efter ett tag kommer bussen och vi hoppar på och åker till vårt nya hem för ett år. När vi kommer fram får vi gå igenom ett par grindar in i en gymnastikhall där det är en hel del människor och en hel del befäl. Vid första bordet får vi reda på vilken pluton vi hamnar i.

Befälet som sitter där har pluggat in de personer som skulle vara i hans pluton och kände igen Gabriella och Carro. Jag hade inte samma tur som han utryckte det utan fick hamna i 2:a pluton. Vi gick vidare och fick lämna inkalelse orden och fick ett kuvert med papper och våra namnbrickor från och med då blev jag 11-2-28 Modig, ett utav befälen förklarade för oss vad vi skulle göra och i vilken ordning. Vi försökte memorera allt men vi var smått förvirrade och ställde oss i en kö och väntade på att få prova ut handskar, hjälm och rundmössa. Efter det skulle vi pröva baddräkt och sport-bh:ar, sedan ner och börja packa på oss utrustning.

Nu kom det svåra vart skulle vi gå.. Ut på kaserngården visste vi men vilket hus. efter en stund kom vi ialla fall rätt och jag hade hittat en person som skulle sova på samma logement som mig vilken tur tänkte jag. Väl på logementet träffar jag och Rosan, två utav tre andra som vi skall dela logement med en skåning, Herr Nilsson och en från östersund Alex. De förklarar för oss vart vi skall ta vägen och vad vi skall göra vi går till förådet där det är en jättelång kö och det börjar snöa.. När vi stått i kön typ 1 timme så kommer ett befäl och säger att ni måste gå och äta. Vi hade precis nått dörren till förådet. Vi går och äter och går sedan tillbaka för att köa igen. Efter två timmar har vi allt vi behöver för vår vistelse i K-krona. När alla är på plats möts vi alla och får information och se våra befäl. Sedan sova.

Mer kommer =)
RSS 2.0